Et gensyn med kapelmesteren

Når Elite Teater til efteråret - som første danske amatørteater nogensinde - opfører ”Cath Me If You Can”, bliver det til et glædeligt gensyn med Jakob Boberg. Han var nemlig også kapelmester på den anmelderroste musical Hairspray, som Elite Teater opførte for 2 år siden.bobjerg

- Vores opgave som kreativ ledelse er at sætte det stærkeste hold set i relation til den musical, vi opfører, lyder det fra Eva Pasgaard, formand for Elite Teater. Og den opgave har vi løst med valget af Jakob Boberg. Jakob har en bredde i sin musikalske erfaring, som han med sikkerhed får brug for til årets musicalopsætning, der musikalsk indeholder alt fra sving og crooner-ballader til 60ér rock.

Jakob Boberg er født i Seoul, men opvokset i Holbæk. Han er uddannet fra Det Danske Musicalakademi 2004, og har både før og efter medvirket i diverse sceneopsætninger og shows. Bl.a. har han komponeret og optrådt for DR2, Den 11. time og har stået for kor flash mobs i Odense under det Danske Melodi Grand Prix. Herudover har han skrevet, instrueret og varetaget opgaver som kapelmester på utallige musicals, ligesom han selv har medvirket i musicals både som professionel og amatør.

Til daglig arbejder Jakob som vocal coach, kor-instruktør, pianist og underviser inden for sang og klaver. Han bliver typisk hentet ind til vokal- og koropgaver, når eksisterende grupper inden for rytmisk musik skal inspireres og udvikles. Da Elite Teater sidste år opførte 1920-musicalen ”Chicago”, var netop Jakob Boberg hentet ind som step-koreograf. En opgave, han tidligere også har løst for bl.a. Ålborg Teater.

Med ”Catch Me If You Can” forventer Elite Teater igen i år at slå rekorder, når teatret i efteråret åbner for billetsalget. Sidste år blev der solgt 3000 billetter, og forestillingen høstede flotte anmeldelser.

– Vores ambition har fra begyndelsen været at skabe et seriøst alternativ til den professionelle scene, uddyber Eva Pasgaard. - Vi har ønsket at være det teater, der bedst bringer unge talenter videre mod den professionelle scene. Heldigvis er det lykkes over al forventning. Vi er på vej ind i vores 4. sæson, og det har været en kolossal opgave at nå til det sted, hvor vi er i dag. Det har krævet mange timers frivillig indsats fra rigtig mange mennesker.

- Da vi sidste år afholdt audition på Chicago, tiltrak vi 140 talentfulde unge fra hele landet. Det vidner om, at vi som amatørteater har den tiltrækningskraft, som er nødvendig for at opretholde det høje niveau, vi stiler efter, afrunder Eva Pasgaard.