Fra Rolling Stones til Elite Teater

Elite Teaters nye Kor- og Vocal coach er en erfaren dame. Så erfaren, at hun tidligere har været backupsangerinde for Rolling Stones.sorine

Når Elite Teater senere på året opsætter den awardvindende musical ”Catch Me If You Can”, bliver det med en yderst erfaren Kor- og Vocal coach på sidelinjen. – Det perfekte valg, lyder det fra teatrets formand, Eva Pasgaard.

Sørine Bager er uddannet sangerinde fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2011. Hun er sanglærer og sangerinde i bandet Colfach, som spiller passioneret folk-pop med et touch af akustisk melankoli. Herudover er hun 1. sopran i det anerkendte capella kor Vocal Line, der ikke blot optræder i det meste af verden, men også gør det sammen med verdensstjerner som fx Rolling Stones og Bobby McFerrin. Herhjemme har Sørine Bager bl.a. turneret som korsanger for Birthe Kjær.

Valget af Sørine Bager passer med andre ord godt ind i Elite Teaters vision om at være det teaterkoncept i Danmark, der er mest kendt for at udvikle ambitiøse, unge talenter.

- Sørine Bager er et virkeligt stærkt valg, forklarer formand for Elite Teater, Eva Pasgaard. – Hun er dynamisk, erfaren og har alle de rigtige forudsætninger for at gå ind og løfte de unge amatørtalenter, vi arbejder med. Vi har store forventninger til, at vi igen i år kan præstere et højt niveau for vores forestilling, der løber af staben i oktober.

Plottet i ”Catch Me If You Can” foregår i 1960erne, hvor en hæsblæsende jagt går ind på storsvindleren Frank W. Abagnale jr. - Det er en forestilling, der appellerer til et bredt publikum, fortæller Eva Pasgaard. – Musikalsk indeholder den alt fra sving og crooner-ballader til 60ér rock.

Det er første gang nogensinde, at et dansk amatørteater har opnået rettighederne til at opføre ”Cath Me If You Can. Og teatret forventer at sætte overliggeren højt igen i år. Både hvad angår billetsalget, som sidste år var rekordstort med 3000 solgte billetter, men bestemt hvad angår kvaliteten af forestillingen.

Elite Teater afholder audition på ”Catch Me If You Can” på Magasinet til maj. Til sidste års audition på 1920er musicalen ”Chicago”, formåede teatret at tiltrække ikke færre end 140 håbefulde unge talenter. Ikke bare fra Fyn, men fra København, Randers og andre steder i landet. Blot 19 kom gennem nåleøjet.

- Det er selvfølgelig helt afgørende for det høje niveau, vi ønsker at præstere som amatørteater, at vi er i stand til at tiltrække rigtig mange, talentfulde mennesker til vores auditions, konkluderer Eva Pasgaard. – Vores ambition er fortsat at være et seriøst alternativ til den professionelle scene.

Foto: Mette Risager