Prisvindende teaterchef træder ind i Elite Teaters bestyrelse

Teaterchef og skuespiller Jakob Bjerregaard Engmann træder ind i Elite Teaters bestyrelse, hvor han i fremtiden vil være med til at udvikle det succesfulde teaterkonceptet, der har eksisteret siden 2012. Elite Teater debuterede mjacobed musicalen ”Cabaret”, og allerede sidste år spillede teatret for fulde huse med flere end 3000 tilskuere på Magasinet i Odense.
 
Jakob Bjerregaard Engmann er en travl mand. Han er teaterchef for BaggårdTeatret i Svendborg – Fyns eneste egnsteater. Han har netop afrundet re-premieren på ”Carl”, et af Svendborgteatrets store anmeldersuccesser, der efterfølgende er blevet købt af Østre Gasværk Teater. Han er instruktørkonsulent på Luna Park Scenekunsts opsætning af ”Tidsrummet”, der har premiere 9. september på BaggårdTeatret og til november står han for verdenspremieren på ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” – med melodier produceret af Søren Huss. Sideløbende arbejder Jakob Engmann på et få opført et nyt teaterhus i Svendborg. Og så er han bl.a. også bestyrelsesmedlem i Betty Nansen Teatret og i Opera på Valdemar Slot, debattør i Søndagsholdet på P4/Fyn samt kronikør i Fyns Amts Avis. Alligevel har Jakob sagt ja til at sidde i bestyrelsen for Elite Teater – af flere årsager:
 
- Jeg har tidligere stiftet bekendtskab med Elite Teater i flere forskellige sammenhænge: Som et ambitiøst amatørteater, men også som et teater med et ønske om at uddanne unge, fynske talenter mod den professionelle scene. Som professionel producerende på Fyn bliver det en fornøjelse at bidrage til at kvalificere talentskaren og udvikle de unge i retning mod en professionel karriere. Elite Teater skal give chancen til de talenter, der om 2- 5 eller 10 år er kvalificerede til en professionel rolle fx på BaggårdTeatret.
 
 
Et kvantespring for Elite Teater
Koblingen mellem amatørteatermiljøet og den professionelle scene giver med andre ord en meningsfuld synergieffekt, hvor Jakob Engmann får mulighed for at bidrage til, at Elite Teater arbejder i de retninger, som professionelle opsætninger kræver.
 
- For Elite Teater er der ingen tvivl om, at det vil flytte os med et kvantespring, at Jakob har sagt ja til at være med i bestyrelsen, understreger bestyrelsesformand Eva Pasgaard: - Vi har gennem årene leveret en del unge til uddannelsessteder for teater og performancekunst. Qua Jakob Engmanns erfaring får vi en fantastisk mulighed for at målrette vores indsats endnu mere, så de unge, vi møder, bliver bedst muligt rustet til en professionel karriere. Som teater har vi en række ambitioner om at udvide det koncept, vi er startet ud med. Denne opgave ser vi bestemt også, at Jakob Engmann kan være med til at løfte på et kvalitativt højt niveau.
 
Jakob Bjerregaard Engmann er uddannet fra Statens Teaterskole i 2006. Han har en diplomuddannelse inden for kunst- og kulturledelse og har tidligere været tilknyttet Teater Momentum og ensemblet på Aalborg Teater, samt den eksperimenterende satellitscene Transformator, der under hans ledelse i 2010 modtog Nordjyske Kulturpris. Jakob modtog i 2011 Skuespillerinde Agnes Rehnis Hæderslegat, i 2014 Den Fynske Kulturpris på vegne af forestillingen Statsministeren og senest, i 2015, Svendborg Kommunes Kulturpris for sit engagement i og for den sydfynske kultur og kunstneriske udvikling.
 
Siden 2012 har Jakob Bjerregaard Engmann været ansat som teaterchef for BaggårdTeatret. Som bestyrelsesmedlem for Elite Teater bliver Jakobs første opgave at være med på sidelinjen ved opsætningen af Brodway-musicalen ”Catch Me If You Can”, der kan opleves på Magasinet i perioden fra den 26. oktober til 5. november. Billetter kan købes på www.eliteteater.dk