Årets Elite 

rikke

Ved afslutningen af Cabaret blev der uddelt to priser i internt regi. Prisen som Årets Elite, der af den kunstneriske ledelse skulle gives til en på scenen og prisen som Årets Elite Ånd, der blev valgt af alle medvirkende for og bag scenen via afstemning.

Prisen som Årets Elite skulle gives til en person med stort talent, en der havde vist og opretholdt et højt niveau og en der havde udviklet sig gennem forløbet. Det var ingen nem pris at uddele, da mange opfyldte kriterierne men valget faldt på Rikke Lillevang, der spillede Sally Bowles.

Det kan synes oplagt, at det er en hovedrolle, der vinder prisen, da denne ofte har flere fordele til at vise sit talent. Alligevel vinder Rikke retfærdigvis prisen. Hun skilte sig allerede ud til optagelsesprøven, og den opgave, der ligger i rollen som Sally Bowles, er meget krævende. Rikke har hoppet ind og ud af koreografier, samtidig med hun har sunget med stort overskud, flirtet med publikum og spillet rollen fuldt ud. Hun har igennem hele forløbet fastholdt et højt niveau og leveret rollen som Sally til perfektion under alle forestillingerne. Derudover har hun rykket sig i processen med at finde frem til det teatermæssige i figuren Sally Bowles. Hun er mødt op til samtlige prøver med stort engagement og samtidig et overskud til at værne om sine medspillere og i spilleperioden et overskud til at løse uforudsete situationer, der opstod på scenen. Det mener vi, er Elite, og derfor vinder Rikke Lillevang Årets Elite 2012.

 

 

Årets Elite Ånd 

liseTil afslutningsfesten blev alle medvirkende bedt om på et kort at notere den person, de ville nominere til Årets Elite Ånd og samtidig skulle de give en begrundelse for, hvorfor personen blev nomineret. Kriterierne for denne pris var: godt humør, omsorg og hjælpsomhed samt engagement.

Da stemmesedlerne blev afleveret, tegnede der sig hurtigt et billede af, at der var nogle fælles nominerede, og da alle stemmer var afgivet var billedet helt tydeligt. Vinderen af årets Elite Ånd 2012 med over en fjerdedel af de samlede stemmer gik til forestillingens kostumier Lise Søllested.

Begrundelserne var mange, men i flere af kommentarene gik det igen, at Lise har udvist stor omsorg over for de medvirkende og altid været klar med knus og gode råd, samtidig med at hun har opfyldt kostumeønsker på rekordtid. Mange af stemmerne gik på, at Lise var blevet holdets "mor" – og hvem elsker ikke sin mor. Der er enighed om, at Lise har skabt nogle helt fantastiske kostumer og bidraget til en helt fantastisk ånd i denne opsætning. Derfor er det helt fortjent, at årets Elite Ånd gik til Lise Søllested.