Kunstnerisk ledelse - Cabaret

K Lasse

Lasse Lomborg Winkler, instruktør

Teater CV

Orla Frøsnapper var min første rolle som jeg fik i 5. klasse, og siden jeg dengang stillede mig op på scenen, har jeg ikke været til at skubbe ned igen. Det er siden blevet til rigtig mange forestillinger, mest musicals og revy men også lidt kortfilm. Faktisk så meget at de ikke kan kende mig i fodboldklubben længere. Rising ungdomsskole, Fjordagerscenen, Odense Musical Teater, Revy i teltet er blot nogle af de steder jeg har optrådt. På det seneste er min interesse og nysgerrighed, for det der ligger bag skuespilleren vokset meget. Jeg har kastet mig ud som instruktør, og har medinstrueret musicalen "Skatteøen" i 2011 og er i foråret 2012, instruktør på "Grease". Selvom jeg aldrig har fået topkarakter for en danskstil, så er jeg nu blevet forfatter af revytekster samt en enkelt musical, og har flere i støbeskeen. En håndværker skal ha' værktøjet i orden, så derfor har jeg lige afsluttet et kursus i teaterteknikker, med udgangspunkt i Stanislavskji og Chekov. Det er utroligt spændende at stå på den anden siden af scenekanten og arbejde med mennesker, og jeg er fascineret af teater, og de følelser det kan vække i os alle. Hvad enten det er sørgmodigt, smukt eller hylende morsomt, så elsker jeg at underholde og at give andre en oplevelse. Det er dejligt at få en gave, og lige så dejligt at give en.

Største teateroplevelse

Det kick man får af at optræde, er noget ganske særligt. Forløsningen efter et hårdt prøveforløb, reaktionerne fra publikum, glæden og sammenholdet er bare nogle af de elementer, jeg ikke vil undvære i mit liv. En speciel oplevelse var det, da jeg stod næsten nøgen på scenen foran 200 mennesker i et revynummer.

Hvorfor er du med i Elite?

Tja... Nu var det jo bla. min ide, og jeg synes der er et behov for Elite teater. Der er en masse talenter i Odense og på Fyn, som mangler et sted at gå hen, og det får de nu. Jeg har fået nogle af mine bedste oplevelser med teater, og det skal andre også ha' muligheden for. Det vil jeg gerne bidrage til, og gerne være en del af. For mig skal teater være seriøst på en sjov måde.

Laver du andet end teater?

Hmm... Ikke ifølge min kæreste.

Et idol

Puha, der er mange.... Freddy Mercury, Leonardo Dicaprio, Frank Sinatra, Dirch Passer, bare for at nævne et par stykker.... Og ikke mindst min kat - den sover og spiser dagen lang, uden at ha' dårlig samvittighed.

K Lars

Lars Arvad, hjælpeinstruktør

Teater CV

Jeg blev jo først født, det var i 1979. Og siden er det sku gået slag i slag. Måske kan der lige nævnes nogle mærkedage. Jeg tog en Højere forberedelses eksamen fra Mulernes Legatskole i 1998, det var under Poul Nyrup.
Så arbejde jeg lidt, som pædagogmedhjlæper i en Børnehave, derefter studerede jeg 2 år på Odense Lærerseminarium.
Kom på skuespillerskolen ved Århus Teater i 2002 og blev uddannet i 2006, hvor efter jeg var på Århus Teater i 2 år. Så lidt i KBH, på Grønnegårdsteateret.
I 2009 startede jeg Odense Vinterrevy, som jeg i dag driver med stor fornøjelse.

Største teateroplevelse

At blive optaget på skuespillerskolen efter at have søgt i 4 år. Glemmer aldrig den dag brevet blev åbnet. Det var en meget stor drøm der gik i opfyldelse. En meget spændende tid, hvor jeg lærte en masse skønne mennesker at kende begyndte her.

Hvorfor er du med i Elite?

Jeg er med fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Jeg elsker at skabe og sætte i gang. Jeg tror så meget på ideen om at professionelle kræfter kan gå hånd i hånd med amatører. Jeg har en del erfaring med den slags projekter og ved, af erfaring, at det så sandelig ikke kun er amatørerne der lærer noget af det. Det gør den professionelle også. Derfor er jeg med.

Laver du andet end teater?

Ja, mad. Hvilket også kan ses! Jeg kan godt lide at lave nye spændende retter og smage på dem. Jeg underviser også lidt i drama.

Et idol

Tja jo ..... måske..... der er jo flere... Dirch, Benny Andersen, Erik Balling og Prins Henrik (Prinsen mest fordi han trænger sådan til det)

K Helena

Helena Dong, koreograf

Teater CV

Puh ja.... det går alligevel et par år tilbage efterhånden...
Jeg har fra barnsben altid levet i gymnastikkens verden, hvilket jeg brugte det meste af min fritid på. I 2002 besluttede jeg mig for at søge lidt nye udfordringer, og på baggrund af min mors fund af en audition-annonce i lokalavisen Nyborg, drog jeg afsted til audition på musicalen "Mød mig på Cassiopeia". Jeg anede ikke hvad det var jeg kastede mig ud i, men jeg gav den en skalle, var heldig at komme med og lige siden har jeg været fuldstændig solgt til teater- og danseverdenen.

Det er siden dengang blevet til 12 musicals fordelt ud på Nyborg Voldspil, Frøbjerg Festspil og Odense Musical Teater. Jeg har medvirket i forestillinger/shows på Odense Teater, i Cirkus Trapaze, og på Magasinet i Odense i samarbejde med Teater-Fabrikken og VOW.

Derudover har jeg arbejdet som koreograf på 10 musicals, lavet danseevents til HCO og optrådt rundt omkring i landet med min egen dansegruppe DanceIt.

Største teateroplevelse

Det kan jeg simpelthen ikke koge ned til én oplevelse. Det fedeste er suset i maven når man går på scenen, når alle dansene sidder lige i skabet og når publikum hujer og klapper:) Og så elsker jeg den intense proces det er at få en hel forestilling klar på et par måneder... Men lever i sin helt egen lille teaterboble med en masse fantastiske mennesker der deler ens passion og knokler for at nå målet... Det er det største!;)

Hvorfor er du med i Elite

Jo mere teater jo bedre.... Så det var klart et tilbud jeg ikke kunne sige nej til.

Laver du andet end teater

Til hverdag arbejder jeg som neonatalsygeplejerske på OUH. Det vil sige at jeg passer meget for tidligt fødte børn, og kritisk syge nyfødte. Derudover bruger jeg tiden sammen med min familie og så selvfølgelig på at træne og undervise i dans.

Et idol?

.... Der er mange mennesker der har inspireret mig gennem mit liv...
Både af kendisser og af personer i min omgangskreds. Og når vi nu taler om Cabaret, må jeg jo sige, at en person som Liza Minnelli er helt fantastisk:)

K Soren

Søren Okholm, kor- og orkesterleder

Teater CV

Søren er diplomuddannet sanger og musiklærer fra det fynske musikkonservatoriums rytmiske linie. Han har undervist i sang og sammenspil i en masse forskellige sammenhænge og stået i spidsen for forskellige kor i aftenskoleregi. I 2002 startede Søren som sanginstruktør i musical-sammenhæng med forestillingen "Hair" på Kolding Festspil og siden da har han været musikalsk leder på over 15 forskellige musicals i Kolding, Vejle og Odense.

Som udøvende er Søren forsanger, pianist og guitarist i en masse forskellige bands og han har medvirket i forestillingerne "Martin Guerre" (2000) og "The House Built On Rock" (2004) på Odense Teater.

For mere info se www.sokholm.dk

Største teateroplevelse

Udøvende: The House Built On Rock - Odense Teater, en ret stor rolle med en masse sange i en fantastisk teaterkoncert med nogle meget dygtige medvirkende.

Bag Kulisserne: Blues Brothers - Vejle Musical Teater, min første musical som musikalsk leder med ansvar for både kor, sangere og band.

Publikum: Les Miserables - Odense Teater, som 10-årig for første gang i et "rigtigt" teater. STOR oplevelse!

Hvorfor er du med i Elite

Jeg elsker at lave teater og da Elite Teater henvendte sig lød det som en super spændende opgave.

Laver du andet en teater

Synger og spiller med forskellige bands og som solist.

Et idol

Stevie Wonder

K Ulla

Ulla Asbjørn-Damsted, ansvarlig for hår og make-up

Teater CV

I 1999 blev jeg uddannet hos Sigrid Wøhler, på Fagskolen For Dekorativ Kosmetik her i Odense. Efter endt uddannelse og en Make-Up Artist konkurrence i Los Angeles, startede jeg mit eget make-up firma. I 2002 udgav jeg bogen Make-up & Magi på Dansk Teater Forlag
Gennem årene har jeg lavet mange forskellige opgaver: Foredrag, teatermake-up kurser, Make-Up Artist på div. forestillinger, bodypaints, børnesminkning, speciel effects, maskefremstilling og kostumesyning.
Jeg var også i flere år medlem af Den Fri Teaterforening, hvor jeg både nåede at være skuespiller, korsanger, kostumier og Make-Up Artist.

Desværre viste det sig, at jeg ikke kunne leve af mit drømmejob, så derfor valgte jeg at videreuddanne mig til Serviceøkonom med speciale i turisme. Men jeg lavede stadig frivillige teateropgaver. Et trafikuheld i 2009 satte pludselig en stopper for mine planer.
Men her i sommeren 2012, vendte jeg tilbage til teaterverdenen. Da jeg blev optaget som kor/ensemble til Sound Of Music på Frøbjerg Festspil. Senere fik jeg et fantastisk tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til: at blive Make-Up Artist for hele forestillingen. Da jeg var færdig med Frøbjerg Festspil, begyndte jeg som sminkeansvarlig på Elite teaters første musical : Cabaret.

Største teateroplevelse

Ja her må jeg nævne tre oplevelser, som hver især har haft en stor indflydelse på mit liv.

Den første fik jeg under min uddannelse til Make- Up Artist. Da jeg var med i en international og semiprofessionel operaproduktion (AIDA) i Parken. Her fik jeg ansvaret for alle dansernes basis make-up. I alt var der ca. 200 skuespillere, dansere og statister på scenen.

Den anden fik jeg mens jeg havde mit eget make-up firma. Da jeg arbejdede som Make-up Artist på forestillingen "Lys over Svendborg" på Svendborg havn. Et samarbejde mellem Odense Teater og Baggårdsteatret.

Den tredje havde jeg aldrig troet jeg ville få. For efter mit trafikuheld, havde jeg bildt mig selv ind, at jeg ikke kunne vende tilbage til teaterverdenen. Men skæbnen ville det heldigvis anderledes. For jeg blev lokket med til en audition og kom med i Sound Of Music, Frøbjerg Festspil 2012. Som kor/ensemble: nonne, festgæst og bondekone.Dette var i sig selv godt, men så en dag efterlyste koordinatoren hjælp til sminken. Jeg tilbød min hjælp til et par forestillinger. Det endte med, at jeg blev tilbudt også at være Make-Up Artist. Derved blev jeg ansvarlig for: al make-up og hår på forestillingen, indkøb og oplæring af frivillige hjælpere. Hver spilleaften sminkede jeg karakter-makeupper et par timer og derefter gik jeg på scenen og sang af hjertens lyst. Denne vidunderlige oplevelse, betragter jeg derfor som mit comeback.

Hvorfor er du med i Elite

Jeg syntes godt om ambitionsniveauet, og det giver mig en mulighed for at bruge alle mine erfaringer inden for teaterverdenen. Det er nogle dygtige mennesker, som står bag Elite og jeg er glad for at være en del af teamet.

Laver du andet end teater

Ja mand og et par livlige tvillinger på snart 7 år, skal også passes. Så synger jeg i Kor Cecilia, designer og syr tøj og kostumer, og de sidste 4 år har jeg skrevet på en fantasyserie til mine tvillinger.

Arbejdet med at skabe en forestilling inden for kort tid, sammen med en masse inspirerende mennesker, kan få mig helt op og ringe. Når jeg så skriver på min bogserie, nyder jeg i lige så høj grad, roen, muligheden for fordybelsen, arbejdet med researchen og selvfølgelig selve skriveprocessen. Selv når en insisterende dialog ikke vil forlade mit hoved, og jeg tænder for computeren kl. 03.30...

Et idol?

Walt Disney. En mand som ofrede alt for at opnå sin drøm om Disneyland. Hans slogan ; "If you can dream it, you can do it!" er en daglig inspiration for mig. Er det ikke lige det teater går ud på? En gruppe mennesker sætter sig ned og bliver enige om at de vil sætte et stykke op. Drømmen er der. De rigtige mennesker på og bag scenen findes og langsomt bygges forestillingen op. Alle vil inden for kort tid arbejde samme sted hen og så en dag sker det... PREMIEREN. Vi kunne drømme og vi gjorde det!

K Lise

Lise Søllested, kostumier

Teater CV

Jeg har lavet kostumer til et utal af opsætninger (Aladdin, Ronja Røverdatter og mange flere) på diverse folkeskoler, og var i flere år tilknyttet Rosengården Ungdomsskole som kostumier, bl.a. til forestillingerne Jungleboogie og Grease.

På Odense Internationale Musikteater var jeg igennem mange år en trofast og begejstret tilskuer, og i 2002 tog jeg mod til mig og bankede på Anders Nyborgs dør for at være med bag scenen. Jeg blev ansat til forestillingen The Citizin.

I anledning af HC Andersens jubilæum opførtes en fortolkning af "Hvad fatter gør" i Den fynske Landsby. Scenerne udspillede sig over hele landsbyen og publikum fulgte "fatter" rundt på hans færd. Jeg havde her ansvaret for kostumer til ca. 70 skuespillere og statister.

Desuden har jeg haft en del mindre opgaver. Bl.a. for OB, hvor jeg, udover at give maskotten Victor et makeover, på et tidspunkt fik frie hænder til at skabe to nye figurer.

Største teateroplevelse

Jeg plejer gerne at sige, at når jeg arbejder som kostumier, så er det for mig lige meget, om det foregår i sjette klasse på en folkeskole eller på et etableret teater med professionelle skuespillere. Det vigtigste for mig, er at folk er engagerede og yder deres bedste.
Alligevel vil jeg fremhæve mit engagement i OIMs forestilling The Citizin som en af mine største teateroplevelser indtil nu. Efter endt turné, var vi til prisuddeling på Det Kongelige Teater, hvor vi fik årets Reumertpris for bedste musikteater. Det var altså stort! Og sjovt!

Hvorfor er du med i Elite?

Elite teatret er et amatørteater med ambitioner om at levere professionel kvalitet, og det kan jeg godt lide.

Laver du andet end teater?

Udover at jeg, som selvstændig psykoterapeut, afholder kurser i Mindfulness og Personlig udvikling, så er jeg illustrator og kreativ blæksprutte på Forlaget Æsop, hvor min søster og jeg udvikler og udgiver materialet Hop om bord i lyd og ord. Det projekt er et "barn", der har vokset sig langt større, end vi havde vovet at drømme om, da vi startede for godt og vel ti år siden. Jeg elsker den kreative proces, når vi udvikler og får nye ideer til konceptet.

Et idol

Hvis vi definerer et idol, som en person, der inspirerer én via sit talent, sine faglige og menneskelige kvalifikationer og kvaliteter, så er kostumier Bent Bertram mit idol. Jeg har lært Bent at kende igennem mit arbejde med Cabaret, og det bekendtskab er virkelig inspirerende og givende.

K Trine

Trine Sundstrup, scenograf

Teater CV

Min første rigtige rolle fik jeg som 10-årig, hvor jeg spillede den mindste bror, Michael, i "Peter Pan". Siden dengang har jeg spillet en del teaterforestillinger og musicals.. hele folkeskoletiden som skuespiller, og de sidste 10 år som danser! Jeg har bl.a. medvirket i HCA-festspillene, Den fri Teaterforening, Søhus Teaterforening og Odense Musical Teater, hvilket jeg er utrolig glad for, at have været en del af, da det har bragt mange skønne oplevelser og bekendtskaber med sig!

Efter jeg blev uddannet dekoratør i 2010, fik jeg øjnene op for andet end skuespil og dans.. Det kreative fylde meget i min hverdag, og jeg fik stille og rolig smag for "det at lave film". Da jeg fik muligheden for at være med som rekvisitørassistent på tv-serien "RITA" i en periode, sagde jeg pænt ja tak! Det førte mig videre til jobbet som set-rekvisitør på Spillefilmen "Hvidsten Gruppen". Siden der har jeg været rekvisitør på et par musikvideoer, har lige afsluttet 2 projekter som productiondesigner på henholdsvis en afgangsfilm fra den fynske filmskole, 18 FRAMES, og yderligere en kortfilm. Dette efterår har jeg så fået mulighed for at udfordre min kreative side som scenograf her på "Cabaret", hvilket er lidt specielt, da det er min første musical som scenograf!!

Største teateroplevelse

Den største teateroplevelse jeg har været publikum til, var nok, musicalen Lés misserable i Herning, da jeg var teenager, samt musicalen Martin Guerre, da jeg var i praktik på Odense teater i 9. klasse.. To store opsætninger, der gjorde et enormt indtryk dengang. To forestillinger jeg specielt husker, hvor jeg selv var med, er Musicalen "Hair" i Søhus teaterforening, samt musicalen "Midt om Natten" med Odense Musical Teater, da vi havde et helt specielt sammenhold, en stor portion gå-på-mod, og ikke mindst viljen og ønsket om at skabe noget stort sammen!

Hvorfor er du med i Elite

Hvem vil ikke gerne være med i Eliten?? Jeg vil i hvert fald rigtig gerne, så da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at hjælpe med scenografien, behøvede jeg ikke nogen betænkningstid. Jeg synes Elite Teater er et fremragende initiativ, der giver unge ambitiøse amatørskuespillere og dansere et sted de kan boltre sig, udvikle sig, og tilmed forberede sig til en evt. audition i deres videre færd.

Laver du andet end teater

Jeg er som sagt uddannet dekoratør, og forsøger pt. at arbejde mig ind i filmverdenen, da det er en hård og sej kamp, hvor det gælder om at kende nogen, der kender nogen, der er noget ved musikken!! Derud over serverer jeg engang imellem på selskabsrestaurant "Birk & Conrad" i Odense.

Et idol

Tænke tænke tænke.. lige nu er det Stine Bramsen fra Alphabeat og Wafande pga. deres glade og smittende sange. Jeg bliver altid i godt humør, hvis jeg hører deres sange. Den energi der er i musikken smitter af på humøret.. fantastisk! Hov, var lige ved at glemme Bodil Jørgensen.. hun er en fantastisk dygtig skuespiller. Og Jim Lyngvild er bare cool.. den mand kan noget med farver og indretning, han er vild er han!!

K Josephine

Josephine Lund Hansen, regissør

Teater CV

Mit teater CV er pt. Ikke så langt da jeg ikke rigtig har spillet så meget teater.

Jeg har siden jeg var helt lille gået meget i teater og set en masse forestillinger og jeg har altid syntes det er meget fascinerende alt det man kan udtrykke på en scene. I 7. klasse deltog jeg i noget skole teater hvor jeg havde et par små roller som bl.a. dum blondine. Igennem min skoleperiode og min HF har jeg også arbejdet med drama og deltaget i forskellige små opsætninger af ukendte/ selv opfundene teaterstykker.

I 2010 blev jeg frivillig hos Odense Musical Teater og fik tildelt jobbet som "underregissør". Den gang var jeg ikke helt klar over hvad det gik ud på, men det fandt hurtigt min interesse da det som regissør handler om at være kreativ, men stadig inde for nogle bestemte rammer. Igennem mit arbejde som "underregissør" fandt jeg for første gang ud af hvor spændene teaterlivet er også BAG scenen. Og da jeg blev kontaktet af Elite teater og spurgt om jeg ville være regissør, var jeg ikke et sekund i tvivl om mit svar!

Største teateroplevelse

Det fedeste ved teater er når man efter et langt forløb med travlhed bliver anerkendt for sit hårde arbejde. Jeg synes helt klart den største oplevelse (også den eneste) var at være "underregissør" til West Side Story i Odense Musical Teater. Det var en stor oplevelse fordi man fik anerkendelse for sit hårde arbejde men også fordi jeg lærte en masse om regissør arbejdet i den periode.

Hvorfor er du med i elite?

Fordi Teater er fantastisk... Jeg elsker at bruge min tid på teater og alt det der er omkring teaters verden.

Laver du andet end teater?

Ja, jeg læser til pædagog på Odense pædagogseminarium. Her arbejder vi meget med innovation og kreativitet – så at færdes i teaters verden er bestemt ikke noget dårligt for mit studie. Udover det er jeg jo en ung pige der godt kan lide at shoppe, hygge med venner og familie og måske en lille bytur ;).

Et idol?

Jeg må indrømme, at jeg som sådan ikke rigtigt har nogle idoler. Jeg bliver inspireret af mange mennesker både kendte som ukendte. Men noget af det der inspirerer mig aller mest er mine omgivelser.