Instruktørens gode råd når du skal til audition

KKS 3313Audition på årets forestilling, "Hairspray", nærmer sig så småt. I weekenden d. 21. og 22. juni gælder det. Det er NU du skal vise dit talent og overbevise juryen om, at du er den helt rette til rollen, som du mener passer til din karakter eller at dine evner inden for sang og dans matcher lige det, som holdet bag "Hairspray" er på udkig efter.

Måske er det første gang du skal til audition eller måske har du prøvet det mange gange før? Uanset hvad, så er audition-situationen for de fleste frygtet. Der er masser af tanker som kan flyve igennem hovedet, som gør, at du føler din præstation bliver usikker. Hvad nu hvis du glemmer, hvad du skal sige? Stemmen ryster? Koreografien driller? Klappen går ned? At blive bedre til at gå til auditions og få styr på nervøsiteten kan læres, ligesom alt andet du er god til.

Instruktør hos Elite Teater, Lasse Winkler, fortæller her hans allerbedste råd om at gå til auditions, så du kan præstere dit bedste og måske få drømmen om ønskerollen til at gå i opfyldelse.

  1. Lav et godt forarbejde - For at have overskud til en audition, er det vigtigt at være godt forberedt. Når du forbereder dig er det ikke nok kun at undersøge hvad forestillingen handler om, det er også vigtigt at undersøge hvilken type forestilling det drejer sig om, genren, budskabet i fortællingen osv. Du kan læse mere om "Hairspray" her

  2. Forbered din audition - Øv dig grundigt på det du vil fremføre inden addition. Evt. foran en ven eller veninde. Det kan gøre dig mere sikker i at performe foran et publikum.

  3. Turde at fejle - Vær ikke bange for at komme på usikker grund, det er der at dine udviklingsmuligheder ligger.

  4. Vis hvem du er - Husk altid, at det er din audition, så det er dig og din personlighed der skal skinne igennem. Ha' dig selv med i alt og vis den bedste udgave af dig.

 

Vi glæder os meget til at se dig – Held og lykke!