FAME Handling

Du kender helt sikkert musikken, og ikke mindst titelnummeret fra FAME. Det er en amerikansk musical, som blev udødeliggjort i 1980 da filmen havde premiere. Den handler om en gruppe unge studerende, der går på High School of Performing Arts. Nok foregår handlingen i New York, men de forskellige problemer, som figurerne i musicalen møder og de tanker og drømme, de giver udtryk for, er langt hen ad vejen de samme, som for unge mennesker i dagens Danmark.

Blandt karaktererne er Carmen, der er besat af at blive berømt, den ambitiøse skuespiler Serena, komiker og bad boy Joe Vegas, den stille violinist Schlomo, den talentfulde men ordblinde danser Jack, den beslutsomme skuespiller Nick, den overvægtige danser Mabel og den fattige danser Iris.

Tidligt spores unge mennesker ind på et karriereræs, som de kæmper for at klare sig i, samtidig med at de helst skal kunne gøre sig gældende i en ungdomskultur, hvor det gælder om at blive lagt mærke til af flest muligt. Den enkeltes drøm om at få mulighed for at realisere de potentialer, vedkommende rummer, kan for mange føles uopnåelig under disse vilkår.