Elite Teater: 10-års jubilæet bliver et brag af en musicalfest

 

10aar

 

Når Elite Teater fylder 10 år i 2022, bliver det med sangene fra et af rockhistoriens mest ikoniske bands som omdrejningspunkt. Foreningen har nemlig som et af de første amatørteatre i Skandinavien sikret sig rettighederne til musicalsuccesen We Will Rock You, der med masser af humor og elskede Queen-hits vil give jubilæumsfejringen ekstra tyngde og gennemslagskraft.

Og det er ikke tilfældigt, at jubilæet skal fejres med netop We Will Rock You. Ifølge Bo Damgaard, der er bestyrelsesformand for Elite Teater, passer forestillingen nemlig perfekt ind i foreningens ambitioner og fokus på kvalitet og talentudvikling:

“Vi har forsøgt at erhverve os rettighederne til We Will Rock You i flere år. For 3 år siden begyndte vi allerede at tænke på det forstående jubilæum, og der var én forestilling, som stod øverst på ønskelisten hos vores kunstneriske leder Lasse Winkler, nemlig We Will Rock You. Det er en musical, hvor alle kan synge med, og som passer utroligt godt ind i vores ramme og vision omkring udvikling for de unge ambitiøse talenter. Et 10-års jubilæum skal fejres med et brag af en musicalfest, og det tør vi godt love med den titel på plakaten.”

Lasse Winklers forkærlighed for forestillingen er da heller ikke taget helt ud af det blå, men har grobund i en helt særlig oplevelse, som han gerne vil give videre til Elite Teaters publikummere:


“Jeg er så heldig selv at have oplevet forestillingen på West End i London, helt tilbage i 2008, og jeg kan stadigvæk huske den stemning, der var i salen til lyden af Queens musik. Dengang var jeg faktisk ikke den store Queen-fan, men det blev jeg lige der – og har været det siden. Det er en fantastisk medrivende musical, som har humor, selvironi og ikke mindst et helt særligt univers, da handlingen foregår i fremtiden. Og så er der selvfølgelig musikken, som vækker noget helt specielt i os alle sammen. Det bliver ikke større.”

 

Det er den britiske komiker Ben Elton, der i samarbejde med Queen-medlemmerne Brian May og Roger Taylor har skabt We Will Rock You. Musicalen fik sin premiere i 2004 på Dominion Theatre i London, hvor den spillede i 12 år, som den længst spillede forestilling nogensinde, og siden har den taget verden med storm. Nu er det Elite Teaters tur til at opsætte den populære og anerkendte musical, og der er lagt i ovnen til et brag af en jubilæumsfejring, når forestillingen indtager Magasinet fra den 26. oktober til den 5. november 2022.

Forestillingen er oversat af Lars Hjortshøj og iscenesættes af Lasse Winkler.