For Laura og Fie har Elite Teater været et springbræt til drømmeuddannelsen

I de otte år Elite Teater har eksisteret, har amatørteatret sendt 21 talenter videre til uddannelser inden for professionel scenekunst. Hermed lever Elite Teater op til sin ambition om at udfordre og udvikle unge, fynske talenter.

laura vesti 460

Laura Vesti

fie damgaard 460

Fie Damgaard


Fynske Laura Vesti og Fie Alberte Damgaard har to ting til fælles: De begge har medvirket i musicals på Elite Teater og de har begge store ambitioner for deres talent. Laura Vesti er netop - i en alder af blot 20 år - kommet ind på sin drømmeuddannelse, Musical Akademiet Fredericia. Hun har medvirket i samtlige forestillinger hos Elite Teater, og har siden hun var helt lille haft en stor interesse for sang, drama og dans.

Nu kan hun se frem til tre lærerige år i Fredericia:
”Hos Elite Teater har jeg løbende fået brudt mine grænser og udfordret mig selv på alle fronter – og jeg har nydt hvert sekund. Min optagelse på akademiet er en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg skal nu indstille mig på, at det er muligt at drømme videre. Hvem ved, hvad der kan ske? Uanset hvad, er jeg sikker på, at de næste tre år bliver helt ekstremt udviklende for mig både som person og performer".

Fie Damgaard er tilbage på Elite Teater

I dette års musicalforestilling på Elite Teater, ”FAME”, medvirker Fie Damgaard som koregraf. Siden hun i 2012 selv stod på scenen i Elite Teaters opsætning af ”Cabaret”, har hun uddannet sig på Den Danske Scenekunstskole - Musical Akademiet Fredericia, og medvirket i professionelle forestillinger som blandt andet “Seebach”, “Shu-bi-dua the musical” og “Kærlighed ved første hik - musical”: ”Niveauet er tårnhøjt på Elite Teater, og jeg er så glad for nu at stå på den anden side og arbejde med de dygtige mennesker, der skal stå på scenen i år. De er for vilde! I kan godt glæde jer” understreger Fie Damgaard.

”Det er en fantastisk cirkel, at vi nu er dér, hvor vi kan følge vores tidligere talenter rundt på de professionelle scener, forklarer instruktør Lasse Winkler. ”Det er en fornøjelse at se, at det lykkes for rigtig mange af vores unge talenter at bruge Elite Teater som springbræt til en professionel karriere inden for scenekunst. Det betyder, at det arbejde, vi udfører, virker og står mål med vores ambitioner. At udvikle talenter er hele formålet med vores eksistens. Vi er stolte over de flotte tal og ser dem som en succes i forhold til vores vision”.