Henrik Knudsen har dedikeret sit liv til scenekunsten, nu spiller han hovedrollen på Elite Teater.

Henrik Knudsen er bestemt ikke en fremmed skikkelse hos Elite Teateret i Odense. Tværtimod har han været en central del af dets miljø i flere år, og har faktisk medvirket i 10 ud af 11 forestillinger. Dog i forskellige kapaciteter. I det forgange år fungerede han som rekvisitør og afvikler under Queen-musicalen ”We Will Rock you”. I år indtager han rampelyset som familiens overhoved, Gomez, i forestillingen "The Addams Family."

Af Maria Hjuler Suhr

En livslang kærlighed til teater

Billede1.jpg

Henriks passion for teater og skuespil startede allerede som 12-årig i Nislevsgårdspillene på Nordfyn. Inspirationen kom fra hans ældre fætter, der var en del af Odenses ”undergrundsteater”, fortæller Henrik. Fætteren var Henriks helt store forbillede, og det var gennem ham, at Henrik fik øjnene op for scenekunsten. 

Nislevsgårdspillene blev startskuddet til Henriks karriere, hvilket efterfølgende førte ham til adskillige scener på Fyn, herunder Fjordager, Odense Musical Teater, Nordfyns Spillene og selvfølgelig Elite Teateret. Kulturen og scenekunsten har således spillet en væsentlig rolle i Henriks liv siden barndommen.

"Da jeg var yngre, drømte jeg om at blive optaget på skuespillerskolen. Jeg søgte, fra jeg var 23 til 30 år, men kom desværre aldrig ind," fortæller Henrik. Til trods for at skuespillerskolen ikke åbnede dørene for ham, næres hans drøm om altid at være en del af teatermiljøet.

"Min drøm nu er altid at have en finger på pulsen inden for kultur og scenekunst. Jeg vil gerne være med i de fællesskaber, hvor der skabes noget, om end det er som afvikler, skuespiller eller noget helt tredje." uddyber Henrik.

Henrik har tillige et ønske om at udforske filmverdenen mere, hvor han allerede har haft chancen for at deltage både foran og bag kameraet.

 

Gomez Addams: Den ikke så hyggelige familiefarIMG_6974.jpg

Nu kulminerer Henriks livslange passion for scenekunsten i hans største rolle til dato, når han indtager sig rollen som Gomez i "The Addams Family," på Magasinet i Odense. Musicalen har premiere d. 19. oktober. 

Henrik fortæller, at det i øveperioden har været både sjovt og udfordrende at dykke ned i karakteren Gomez. I særdeleshed fordi han i begyndelse havde en lidt anden opfattelse af denne excentriske, passionerede og til tider skræmmende familiefar. Til at begynde med troede Henrik nemlig, at Gomez var den hyggelig faderfigur. 

"Jeg kendte ikke forestillingen helt vildt godt, så da jeg blev tilbudt rollen som far, troede jeg, at det var lidt en hygge-rolle med måske en enkel sang eller to. Jeg blev godt nok overrasket, da jeg fik manus!", siger han med et smil.  

Han tilføjer yderligere: 

”Det er en udfordring for mig at spille en så krævende rolle som Gomez. Han har flere gange givet mig sved på panden!”, men at rollen samtidig tillader Henrik at udfolde sit "store spil", hvilket han finder både sjovt og givende. Udfordringen ligger primært i de komplekse og krævende sange.

Et magisk samarbejde

Elite Teater har i år lavet et samarbejde med Magiske Dage Odense. Derfor har foreningen valgt at rykke deres traditionelle premiere i uge 43 til uge 42, så de har premiere samme dag som festivalen åbner. ”Familien” kan ses på scenen fra d. 19/10 til og med 28/10 på Magasinet i Odense. Billetter kan købes på www.eliteteater.dk.