Vi kan så meget i Odense og på Fyn

Direktør ved FilmFyn og tidligere TV2-chef, Bo Damgaard, fik en opfordring han ikke kunne sige nej til, da posten som bestyrelsesformand ved Elite Teater skulle besættes. Han står hermed i spidsen for et teater, hvis ambition bl.a. er at dygtiggøre unge talenter til den professionelle scene.

Bo Damgaard lægger ikke skjul på sin begejstring for det teaterkoncept, han i dag står i spidsen for. Elite Teaters grundlæggende vision om at bidrage til at løfte ambitiøse unge i retning af en professionel karriere inden for scenekunsten, er blandt hans argumenter for at bruge tid på en ny bestyrelsespost i en kalender, der i forvejen er godt fyldt:

- Visionen om at give de unge chancen for at gå videre i “musicalsystemet” og måske kvalificere sig til en professionel karriere, bakker jeg meget op om. Vi kan så meget i Odense og på Fyn – og musicalgenren er en relativ ny facet i det samlede kunstneriske tilbud på Fyn, forklarer han.

- Jeg har de seneste år set Elite Teaterets musicals og har været dybt imponeret over den energi og glæde, der ligger bag - både foran og bag scenen. Det er fantastisk, hvad ambitiøse amatører kan præstere inden for en meget krævende genre.

Han glæder sig samtidig over det initiativ, der sidste år førte til etableringen af Musical Awards, som netop fejrer talenterne. Elite Teater vandt her – med forestillingen Catch Me If You Can – ikke færre end 7 priser. Bl.a. for bedste musikalske oplevelse, bedste mandlige hovedrolle og bedste forestilling.

Manden bag fynske spillefilm

Bo Damgaard er til daglig direktør for den regionale filmfond, FilmFyn, der støtter og investerer i spillefilm, tv-fiktion og kort- og dokumentarfilm med det mål at skabe vækst, udvikling og oplevelser, der bidrager til filmkulturen på Fyn og i Danmark. Han er yderst erfaren inden for medier og TV, og har i mange år arbejdet som rådgiver i Skandinavien. Hans unikke indblik i kulturlivet på Fyn og indsigt i performancekunst, kan kun blive en gevinst for Elite Teater.

Som bestyrelsesformand bliver Bo Damgaards første udfordring at føre succesen videre, når Elite Teater til efteråret opfører musicalen "Rock Of Ages", der regnes for at være teatrets største scoop til dato. Det er nemlig første gang, at et dansk teater vinder rettigheder til at opføre koncertmusicalen, der er blandt de længst spillede Broadwaysucceser nogensinde.

Odense kommer til at synge

Elite Teater forventer et brag af en fest, når rockhits fra bl.a. Bon Jovi, Journey, Twisted Sister og Europe til oktober løfter taget på Magasinet. “Rock of Ages” kombinerer musik, kærlighed og stjernedrømme i en storslået koncertforestilling bygget op om nogle af de største hits fra 1980’erne. Går det i Odense, som det er gået i det meste af verden, kommer publikum til både at danse og synge med under forestillingen.
Elite Teater har eksisteret siden 2012. Teatret debuterede med musicalen ”Cabaret” og har de seneste år spillet for fulde huse med flere end 3000 tilskuere. Teaterets auditions tiltrækker hvert år ca. 100 talentfulde unge fra hele landet, og har gennem årene leveret flere unge til uddannelsessteder for teater- og performancekunst.